ua en ru

Україна ускладнила порядок ввезення племінної худоби з європейських країн через хворобу Шмалленберга

Україна ускладнила порядок ввезення племінної худоби з європейських країн через поширення в Європі хвороби худоби, викликаної вірусом Шмалленберга. Про це повідомили в прес-службі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

"Враховуючи рекомендації Міжнародного епізоотичного бюро, звіт Генерального директорату з питань охорони здоров'я та захисту прав споживачів Європейської Комісії (DG SANCO) та оцінку аналізу ризику щодо хвороби жуйних тварин, що викликається вірусом Шмалленберг, розпорядженням головного державного інспектора ветеринарної медицини України № 15-2-23/6412 від 12 липня 2012 р. дозволяється ввезення з території Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Федеративної Республіки Німеччини, королівства Бельгія, Французької та Італійської республік, Люксембургу племінної ВРХ та ДРХ за умови, що худоба походить з благополучних господарств і досліджена методами ІФА та ПЛР з негативним результатом", - йдеться в повідомленні Держветфітослужби.

Нагадаємо, в березні в Україні було посилено ветсанітарний контроль через реєстрацію в Європі нової хвороби жуйних тварин.