ua en ru

Україна вже підтягнула до кордону з Кримом техніку для передислокації авіатехніки

Україна вже підтягнула до адміністративного кордону з Автономною Республікою Крим техніку для передислокації авіаційної техніки.

Україна вже підтягнула до адміністративного кордону з Автономною Республікою Крим техніку для передислокації авіаційної техніки. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив нардеп від фракції "Батьківщини", учасник переговорів з Росією щодо передислокації української військової техніки з Криму Андрій Сенченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Окрему частину консультацій ми присвятили авіації і визначили порядок і перелік літаків, які зможуть самостійно вилетіти. Ви знаєте, що в "Бельбеку" були свідомо пошкоджені окупантами літаки, і тому визначений порядок передислокації таких літаків і спеціальний транспорт, необхідний для їхньої передислокації", - повідомив Сенченко.

За його словами, вже зараз цей спеціальний транспорт підтягнутий до адміністративного кордону з Автономною Республікою Крим і у визначений момент він буде виїжджати на аеродроми "Бельбек", "Новофедорівка", "Кіровський" і на Севастопольський авіаремонтний завод, "щоби забезпечити передислокацію того всього, що відноситься до авіації".