ua en ru

Україна вимагає від РФ розслідувати вбивство українця в Москві

Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації розслідувати вбивство українця Романа Музиченко російськими націоналістами в Московській області, яке відбулося 14 лютого. Це стало відомо з повідомлення прес-службі МЗС.

"Міністерство закордонних справ вимагає від російської сторони негайно провести всебічне розслідування вказаного злочину для встановлення та покарання осіб, винних у вбивстві громадянина України. Міністерство також очікує від Російської сторони вичерпних заходів для недопущення в майбутньому будь-яких прояв нетерпимості за національною ознаками щодо українців та осіб інших національностей", - йдеться в повідомленні.

У МЗС України висловили глибоку стурбованість проявами ксенофобії, екстремізму і національної нетерпимості стосовно українців в Росії.

"Антиукраїнські настрої, активно підживлюються російськими засобами масової інформації, стали реаліями повсякденного російського життя. Поширення таких настроїв створює загрозу для особистої безпеки українців і, в деяких випадках, призводить до трагічних наслідків, наприклад таких, як жорстоке вбивство 14 лютого 2015 року в Московській області групою націоналістично налаштованих молодиків громадянина України Романа Музиченко", - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, раніше МЗС України засудив розгул неофашистських рухів в РФ.