ua en ru

Україна проведе інституційну реформу щодо угоди про асоціацію з ЄС в 2012-2014 рр., - Хорошковський

Україна проведе інституційну реформу у сфері виконання угоди про асоціацію між Україною та ЄС протягом 2012-2014 рр. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, коментуючи розпорядження Кабінету міністрів України №767 від 10 жовтня 2012 р. "Деякі питання проведення інституційної реформи у сфері виконання майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом", яке було прийнято на засіданні уряду 10 жовтня 2012 р., передає прес-служба Кабміну.

Валерій Хорошковський нагадав, що 19 грудня 2011 р. на черговому саміті Україна - ЄС було завершено переговори щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС, якою визначається якісно новий формат відносин на принципах "політичної асоціації та економічної інтеграції".

"З метою підготовки до імплементації майбутньої угоди про асоціацію урядом прийняте розпорядження "Деякі питання проведення інституційної реформи у сфері виконання майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом", яким затверджено концепцію та план проведення інституційної реформи у сфері виконання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Передбачається провести інституційну реформу протягом 2012-2014 рр.", - заявив перший віце-прем'єр-міністр України.

За його словами, на першому етапі необхідно буде розробити національний механізм координації діяльності з реалізації угоди про асоціацію, на другому - підготувати програму імплементації Угоди та інформаційно-комунікаційну стратегію підвищення рівня поінформованості громадськості з питань європейської інтеграції, на третьому - удосконалити систему управління персоналом та механізм залучення і використання допомоги ЄС.
Також Валерій Хорошковський додав, що прийняття акту сприятиме залученню допомоги ЄС (близько 10 млн євро) на підтримку роботи щодо підготовки до впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте також: Робота з підписання УА з ЄС буде активізована після виборів до ВР, - Азаров