ua en ru

Україна за підсумками 2014 р. вийде в лідери за обсягом фінансування з боку ЄБРР

Україна за підсумками 2014 р. вийде в лідери за обсягом фінансування з боку Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Україна за підсумками 2014 р. вийде в лідери за обсягом фінансування з боку Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Про це йдеться в повідомленні прес-служба ЄБРР.

"Ми працюємо над тим, щоб збільшити кількість місцевих банків, з якими ми співпрацюємо, і ми вважаємо, що в цьому році Україна стане найбільшою країною за обсягом ділових операцій за Програмою сприяння торгівлі Європейського банку реконструкції та розвитку. Ми хочемо розширити коло наших пріоритетів - наприклад, для підтримки імпорту енергозберігаючого обладнання, такого як ефективні трактори для сільського господарства і обладнання для виробництва енергії з поновлюваних джерел", - сказав глава Програми сприяння торгівлі ЄБРР Рудольф Путц.

Програми сприяння розвитку торгівлі ЄБРР працює з восьми місцевими банками в Україні, щоб дати можливість їх клієнтам продовжити свою міжнародну торгівлю. На сьогоднішній день програма підтримала торгові угоди на суму в 1,5 млрд євро в Україні, з яких понад 175 млн. євро були оброблені в 2014 р.

Нагадаємо, ЄБРР також готовий співпрацювати з Україною в питанні відновлення Донбасу.