ua en ru

Україна очікує на 700 спостерігачів від ОБСЄ на парламентські вибори, - Волошин

Україна очікує на 700 спостерігачів від ОБСЄ на парламентські вибори. Про це на брифінгу в Міністерстві закордонних справ заявив голова департаменту інформаційної політики міністерства Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"5 липня в Україні перебував директор Бюро демократичних інститутів та прав ОБСЄ Януш Лєнарчич. Було підписано меморандум між Бюро та МВС щодо протидії скоєнню злочинів. Це важливий меморандум, він не пов'язаний з виборами, але він стосується їх... Такі консультації з ОБСЄ відбуваються на постійній основі, а меморандум передбачає проведення курсів для представників наших правоохоронних органів", - пояснив Волошин.

За його словами, директор бюро Лєнарчич зустрівся з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенко, і у ході цієї зустрічі домовлено про участь спостерігачів ОБСЄ у спостереженні за парламентськими виборами у кінці жовня цього року:

"Ми очікуємо приїзд близько 700 спостерігачів від ОБСЄ і від інших організацій, загалом таких спостерігачів буде декілька тисяч, і зі сторони МЗС ми будемо робити все, щоб спостерігачі приїжджали сюди, мали підтримку і допомогу", - додав Волошин.

Нагадаємо, 13 червня Президент України Віктор Янукович запросив спостерігачів від ОБСЄ на парламентські вибори в Україні.