ua en ru

Україна не вважає Польщу джерелом кризи в Європі, - посол України в Польщі

Україна не вважає Польщу джерелом кризи в Європі. Про це на засіданні прес-клубу в МЗС України заявив посол України в Республіці Польща Маркіян Мальський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Польща - стратегічний партнер України, який забезпечує все можливе не лише деклараціями, а й конкретними діями, щоб Україна реалізувала нашу мету європейської інтеграції... Польща сьогодні не є джерелом кризи в ЄС. І це важливо для України", - заявив він.

Посол зазначив, що за час реформування економіки Польща опинилася за рівнем розвитку на 6-му місці в ЄС, і на 20-му місці серед економік світу. Товарообіг Польщі за час її членства в ЄС зріс з 100 до 300 млрд дол., за 8 років країна отримала більше 100 млрд дол. інвестицій. За його оцінками, це ще один додатковий аргумент для України для прискорення євроінтеграційних процесів.

Він додав, що Польща "витратила не менше 5 млрд дол. на забезпечення структурних реформ перед тим, як стати членом ЄС... Тому сьогодні Україна веде активний діалог з Польщею в частині отримання такого досвіду реалізації реформ. Зокрема, мова йде про адміністративну реформу".

За його словами, такі консультації щодо проведення адмінреформи за польським прикладом проходять на постійній основі.

Читайте також: Україна і Польща продовжать співпрацю в області інфраструктури, транспорту та енергетики, - Янукович