ua en ru

Україна та РФ планують створити міжвідомчий орган для просування свого зерна на світовий ринок

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк та міністр сільського господарства РФ Микола Федоров сьогодні, 12 жовтня, попередньо домовилися про створення міжвідомчого інформаційно-консультативного органу для координації маркетингової політики на світовому ринку зерна. Відповідна домовленість буда досягнута на десятому засіданні підкомісії з питань агропромислового комплексу російсько-української міждержавної комісії в Москві, передає прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

На переконання сторін, дана структура дозволить спільно координувати маркетингову політику на світовому ринку зерна та уникнути будь-яких непорозумінь щодо присутності причорноморської зернової групи на зовнішніх ринках.

"Створення інформаційно-моніторингового центру виробництва, споживання та потенційного експорту сільськогосподарської продукції - це вкрай важливе питання для обох країн. Саме цей орган дасть можливість бути прогнозованими та стабільними постачальниками сільськогосподарської продукції, в тому числі зернової, на зовнішні ринки. Тоді ми зможемо уникнути непорозумінь щодо присутності нашої причорноморської зернової групи на зовнішніх ринках", - зазначив Присяжнюк.

Також міністри домовились про тісний діалог ветеринарних служб двох країн.

"Росія для нас - основний партнер у торгівлі. І сьогодні ми обговорили можливість спрощення системи інспектування наших м'ясопереробних і молочних підприємств. Також під час перемовин було порушено питання про створення єдиного контролюючого органу на території Росії, як це є в Україні", - зазначив Присяжнюк.

Читайте також: Претензії РФ до української молочної продукції є обґрунтованими, - Присяжнюк