ua en ru

Погрожуючи зброєю, бойовики вигнали місію ОБСЄ з шахти на Донбасі

Погрожуючи зброєю, бойовики вигнали місію ОБСЄ з шахти на Донбасі Фото: шахта "Октябрська"

Спостерігачі намагалися перевірити встановлену камеру на шахті "Октябрська"

У Донецькій області бойовики, погрожуючи зброєю, вигнали спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з шахти "Октябрська", де встановлена камера організації. Про це йдеться в оперативному звіті СММ ОБСЄ в Україні на сайті місії.

Зазначено, що 7 жовтня о 17:45 патруль місії прибув на підконтрольну "ДНР" шахту "Октябрська" (8 км на північний захід від центру Донецька), щоб перевірити встановлену там камеру СММ.

"Перебуваючи на першому поверсі копера, на даху якого знаходиться камера, спостерігачі почули якийсь рух на верхньому рівні. Вони кілька разів гучно російською мовою сказали, що вони представники СММ. У відповідь вони почули, як на верхньому рівні копера чоловік лаявся російською мовою. Після того, як спостерігачі ще раз відрекомендувалися, вони почули звук заряджання зброї, а чоловік у грубій формі (також російською мовою) наказав "ОБСЄ забиратися геть, або він стрілятиме", - йдеться у звіті.

Повідомляється, що члени патруля негайно покинули приміщення та сіли в автомобілі.

"СММ зв’язалася з членом "ДНР" у Донецьку, щоб роз’яснити ситуацію та звернутися за сприянням у забезпеченні безпечного доступу до місця, де встановлена камера, як було домовлено раніше. Після 15 хвилин очікування патруль СММ залишив цей район", - доповіли в місії.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ заявляла про відсутність доступу до деяких ділянок зони розведення сил на Донбасі.