ua en ru

Загроза існуючій владі прем'єр-міністра В.Путіна виходить не ззовні, а зсередини Росії, - Г.Каспаров.

Лідер об'єднаного громадянського фронту Росії, екс-чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров вважає, що загроза існуючої влади прем'єр-міністра Володимира Путіна виходить не ззовні, а зсередини Росії. Про це він заявив на зустрічі з журналістами і політичними експертами України, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Г.Каспарова, на сьогодні "немає ніякої зовнішньої загрози для влади В.Путіна в Росії". Він пояснив це тим, що Китай, провідні країни Західної Європи, такі як Німеччину, Францію влаштовує нинішній стан речей в Росії. "Особливо це стосується Китаю, з яким останнім часом укладено ряд невигідних для Росії домовленостей", - підкреслив Г.Каспаров. У випадку зміни влади, ці домовленості будуть негайно переглянуті. Також, один з лідерів російської опозиції вважає, що основна загроза для нинішньої влади в Росії "виходить від бюджетників і середнього класу, які, особливо бюджетники, зараз відчувають себе в державі бідними людьми".
На думку Г.Каспарова, нинішня російська еліта не здатна на перерозподіл суспільного продукту на користь середнього класу. "Російська еліта не готова до цього, як виходячи з інстинкту самозбереження, так і через внутрішньовидову боротьбу", - підсумував опозиціонер.