ua en ru

В Уганді затримали короля племені за причетність до вбивства 55 осіб

В Уганді затримали короля племені за причетність до вбивства 55 осіб Фото: король Чарльз Уеслі Мумбере

Короля підозрюють до підбурювання до нападу

Поліція Уганди повідомила про арешт короля племені Чарльза Уеслі Мумбере, якого підозрюють у причетності до нападу на силовиків. Про це повідомляє AFP.

Силовики взяли його палац штурмом після того, як король відмовився вести переговори. Йому пред'являть звинувачення в підбурюванні до насильства, повідомили в поліції.

Затриманий Мумбере є королем Рвензуруру - монархії, розташованої в горах на кордоні між Угандою і Демократичною Республікою Конго.

Королівство Рвензуруру було проголошено в 1962 році. Це рішення призвело до кровопролитної боротьби, яка закінчилися в 1982 році. Тоді рух склав зброю в обмін на певну ступінь автономії.

Президент Уганди Йовері Мусевені офіційно визнав королівство в 2009 році. Проте заворушення в регіоні тривали через підбурювання сусіднього племені з ДРГ. Етнічні групи бананде з Конго і баконго з Уганди ведуть збройну боротьбу за створення власної республіки.

Мумбере заявляв, що він не причетний до цих сепаратистських рухів. Але влада все одно звинувачує його в тому, що його силовики тренуються у горах разом з бойовиками, котрі нападають на урядові об'єкти.

Нагадаємо, сьогодні щонайменше 55 осіб були вбиті в запеклих боях, які спалахнули в західній Уганді між силовиками і повстанцями.