ua en ru

Вчителька в Києві шахрайським шляхом привласнила близько 7 млн грн, - прокуратура

Вчителька однієї зі столичних шкіл шахрайським шляхом привласнила близько 7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Прокуратура Шевченківського району міста Києва затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо 49-річної киянки (вчительки однієї зі столичних шкіл), яка привласнювала кошти знайомих, обіцяючи їм допомогу в придбанні соціального житла за зниженими цінами", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що протягом 2011-2013 рр. зловмисниця брала в людей різні суми, повідомляючи, що нібито співпрацює з чиновниками КМДА, які займаються розподілом соціального житла. При цьому жінка вказувала, що може посприяти в отриманні квартир за цінами, значно нижче ринкових.

На підтвердження своїх слів шахрайка демонструвала підроблені документи, які нібито доводили її співпраця з міською адміністрацією.

"Таким чином жінці вдалося заволодіти коштами 23 громадян, жоден з яких так і не отримав обіцяного житла. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить близько 7 мільйонів гривень", - зазначили в прокуратурі.

Її дії кваліфіковані за ч. 2,3,4 ст. 190 КК України (шахрайство) і ч. 1,3,4 ст. 358 КК України (підробка документів), за які передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

Нагадаємо, на початку січня в Київській області був заарештований касир банку, який привласнив 7,5 млн грн.