ua en ru

Учасники ОЧЕС повинні дати відповідь на агресивну політику Росії, - Парубій

Учасники ОЧЕС повинні дати відповідь на агресивну політику Росії, - Парубій Фото: Парубій закликав посилити санкції проти РФ (КМУ)

Спікер закликав до продовження і посилення санкцій проти РФ

Країни-члени Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) повинні дати відповідь на агресивну політику Російської Федерації. Про це сьогодні, відкриваючи 50-ту Генеральну асамблею Парламентської асамблеї ОЧЕС заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли одна з країн-членів ПАЧЕС проводить агресивну політику, вводить окупаційні війська на територію Грузії, Молдови, України - це підриває сам фундамент і, підкреслюю, саму філософію діяльності нашої організації. І ми всі разом повинні дати адекватну відповідь на подібні дії країни-агресора... Нам необхідно бути відповідальними і консолідованими. Тільки разом ми здатні змусити тих, хто нехтує статутними принципами організації, поважати ключові засади мирного співіснування та добросусідства", - заявив він.

Парубій також підкреслив, що санкції проти агресора повинні продовжуватися і посилюватися до повного звільнення окупованих територій України.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року, українська сторона очолила Організацію чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).