ua en ru

Убивцю кримського чиновника О.Сафонцева екстрадовано з Іспанії до України.

Український злочинець Олег Єремеєв, підозрюваний в здійсненні 5 лютого 1998 р. вбивства відомого кримського чиновника Олександра Сафонцева, 26 січня 2010 р. екстрадований з Іспанії на територію України. Успішному затриманню О.Єремеєва 10 вересня 2009 р. в Іспанії, в місті Лас-Пальмас сприяла тісна взаємодія з Інтерполом і місцевою поліцією, повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в АР Крим.

Слідство встановило, що в ніч на 5 лютого 1998 р. громадянин О.Єремеєв, 1976 р. народження, уродженець і мешканець м. Керчі, виконуючи наказ лідера організованого злочинного угрупування, підмінив чавунну урну для сміття біля входу в під'їзд першого корпусу турбази «Таврія», де тимчасово проживав О.Сафонцев, на спеціально виготовлену урну, в яку було вмонтовано радіокерований вибуховий пристрій загальною вагою 600 г тротилу.

5 лютого 1998 р. о 20:40, коли О.Сафонцев разом зі своїм охоронцем - співробітником ПМШР «Беркут» Р.Гаркушею входили в під'їзд першого корпусу турбази «Таврія», кілер привів вибуховий пристрій в дію. У результаті вибуху О.Сафонцев загинув, а співробітник міліції отримав тяжкі тілесні ушкодження.
Нагадаємо, що О.Сафонцев в кінці 90-х рр. посідав крісло першого заступника голови Ради міністрів АРК.
У даній справі продовжуються активні слідчі дії.