ua en ru

Вбивство журналіста в Словаччині: до розслідування підключилися ФБР і Скотланд-Ярд

Вбивство журналіста в Словаччині: до розслідування підключилися ФБР і Скотланд-Ярд Фото: логотип ФБР (FBI.gov)

Уряд Словаччини звернулося до слідчих органів у всьому світі

ФБР, Скотланд-Ярд та інші зарубіжні слідчі органи допомагають у розслідуванні вбивства словацького журналіста Яна Кучака і його дівчини. Про це заявив міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калінак, 1 березня повідомляє Associated Press.

У своїй заяві, опублікованій в Facebook, Роберт Калінак зазначив, що він підтримує зв'язок з "найважливішими слідчими органами в світі", звернувшись до них за допомогою після виявлення тіл загиблих.

Також, Калінак вже заявляв, що правоохоронні органи Чехії та Італії, а також співробітники Європолу взаємодіють зі своїми словацькими колегами в рамках розслідування.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Словаччині вбили журналіста відділення німецького, швейцарського видавництва Axel Springer Яна Кучака. Уряд Словаччини оголосив нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе в розслідуванні вбивства журналіста. У четвер, 1 березня, у Словаччині поліція повідомила, що провела кілька рейдів і затримала одну людину в зв'язку з убивством журналіста Яна Кучака і його дівчини.