ua en ru

Вбивство журналіста у Словаччині: президент заявив про можливість дострокових виборів

Вбивство журналіста у Словаччині: президент заявив про можливість дострокових виборів Фото: вбитий журналіст і його дівчина (fluturakusari/twitter)

Вбивство журналіста-розслідувача потрясло націю

Президент Словаччини Андрій Кіска заявив, що дострокові вибори можуть стати рішенням для відновлення громадської довіри у зв'язку з убивством журналіста-розслідувача, яке потрясло націю. Про це повідомляє Reuters.

У неділю, 4 березня, Кіска повідомив про необхідність проведення переговорів з політичними партіями у зв'язку з ситуацією, що склалася.

"Я почну переговори з політичними лідерами про те, як вони уявляють майбутнє ... і як відновити довіру людей до їх власної держави. Зараз я бачу два варіанти", - сказав президент в телевізійному зверненні.

Кіска, який не має жодних формальних повноважень, щоб призвести до відставки трипартійного уряду, сказав, що першим варіантом буде "великою і суттєвою реконструкцією уряду, що не поляризуватиме суспільство".

Другий варіант - провести вибори восени. Для цього знадобляться дві п'ятих голосів законодавців.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Словаччині вбили журналіста відділення німецько-швейцарського видання Axel Springer Яна Кучака і його дівчину Мартіну Кушнірову.

У зв'язку з цим у відставку подали міністр культури Словаччини Марек Мадарич, секретар Ради безпеки Віліам Джассен і помічник прем'єр-міністра Марія Троскова.

2 березня у Словаччині тисячі людей вийшли на вулиці вшанувати пам'ять вбитого журналіста і його нареченої.