ua en ru

Вбивство журналіста в Словаччині: поліцію звинуватили у знищенні доказів

Вбивство журналіста в Словаччині: поліцію звинуватили у знищенні доказів Фото: ілюстративне фото (twitter.com/dennikN)

Розстріляні тіла Куцяка та його нареченої були переміщені без огляду судмедексперта на місці вбивства

Адвокат родини вбитого в Словаччині журналіста-розслідувача Яна Куцяка Даніель Ліпсік звинуватив словацьку поліцію у знищенні доказів на місці вбивства. Про він розповів у телефонному інтерв’ю агентству Reuters.

За словами адвоката, розстріляні тіла Куцяка та його нареченої були переміщені без огляду судмедексперта на місці вбивства, що призвело до початково неправильного визначення часу смерті.

"Я не розумію, чому негайно не викликали більш досвідчених слідчих Національного агентства по боротьбі зі злочинністю, вони прибули на місце на кілька годин пізніше дільничних поліцейських", - заявив адвокат родини Даніел Ліпсік.

"Деякі докази не були негайно убезпечені та виявлені тільки на фотографіях з місця злочину. Це серйозне порушення службових обов'язків. Ми не знаємо, скільки доказів могли бути знищені", - заявив Даніель Ліпсік.

Як зазначається, на заяву Ліпсіка поліція відповіла, що цю справу може прокоментувати лише прокуратура.

Так, Спеціальна прокуратура заявила, що справді "були деякі невдачі під час початкових дій на місці злочину".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейський парламент закликав Євросоюз краще захищати журналістів і вимагає від Словаччини забезпечити незалежне міжнародне розслідування вбивства журналіста Яна Куцяка.

Також раніше повідомлялося, в Словаччині після вбивства журналіста Яна Куцяка партія Most-Hid, що входить в парламентську коаліцію, ініціює дострокові вибори. Зазначимо, що вже секретар Ради безпеки Вилиам Джассен і помічник прем'єр-міністра Марія Троскова залишили посади в уряді. Раніше міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста.