ua en ru

Вбивство Жиліна: головним мотивом назвали розподіл коштів від продажу вугілля

Вбивство Жиліна: головним мотивом назвали розподіл коштів від продажу вугілля Фото: Євген Жилін

Слідство відпрацьовує версію вбивства за комерційну діяльність

Російське слідство називає головним мотивом вбивства лідера терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна розподіл грошових потоків від продажу донбаського вугілля, передає "Комерсант".

Повідомляється, що, за попередніми даними, Жилін виявився жертвою боротьби за розподіл одержаних від продажу донбаського вугілля коштів в Україні і Росії. Ця версія базується, зокрема, на свідченнях Андрія Козара, який отримав важке поранення.

"Слідством відпрацьовується кілька версій скоєного злочину. Пріоритетною є комерційна діяльність", - повідомили в Слідчому комітеті Росії.

Видання з посиланням на джерела стверджує, що цю версію підтверджують виявлені на квартирі Жиліна кілька розписок, який той отримав після того, як давав у борг досить великі суми.

Також повідомляється, що поранений в горло соратник Жиліна Андрій Козар встиг повідомити, що зустріч в підмосковному ресторані стосувалася шахт Донбасу. Слідство припускає, що той, з ким Жилін мав намір обговорити вугільні питання, і міг виявитися вбивцею. Крім того, повідомляється, що лідер "Оплоту" був залучений в напівлегальні схеми з постачання в ДНР/ЛНР бензину і дизпалива олігархом Сергієм Курченком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в МВС України досі не надійшло офіційне підтвердження загибелі Жиліна.