ua en ru

Вбивство шведської журналістки: суд залишив у силі довічне ув'язнення Мадсена

Вбивство шведської журналістки: суд залишив у силі довічне ув'язнення Мадсена Фото: Петер Мадсен, Кім Валле (колаж РБК-Україна)

Суд також визнав Мадсена винним у сексуальному насильстві і оскверненні трупа

Суд Копенгагена відхилив апеляційну скаргу данської винахідника Петера Мадсена, який оскаржував вирок про довічне ув'язнення за вбивство шведської журналістки. Про це повідомляє Euronews.

Як відомо, 25 квітня Копенгагенський міський суд засудив винахідника Петера Мадсена до довічного ув'язнення за вбивство шведської журналістки Кім Валле. Суд також визнав Мадсена винним у сексуальному насильстві і оскверненні трупа.

Мадсен заперечував свою провину у вбивстві і заявив, що Валле померла в результаті аварії. Але він визнав, що розчленував тіло Валле і викинув частини в море. Він кілька разів змінював свої свідчення і перед тим стверджував, що журналістка загинула після того, як їй на голову впав важкий люк.

Нагадаємо, раніше прокурор просив довічний термін для Мадсена. Також повідомлялося, що в якості альтернативи пропонувалося помістити обвинуваченого в закриту психіатричну клініку. Прокурор наполягав на тому, що Мадсен становить небезпеку для оточуючих і може знову спробувати вчинити вбивство, але підкреслив, що не вважає винахідника неосудним.

Зазначимо, Кім Валле була вбита після інтерв'ю з данським винахідником Пітером Медсеном на його підводному човні 10 серпня 2017 року.

Раніше повідомлялось, що поліція знайшла голову, ноги і одяг вбитої журналістки. Мадсен, підозрюваний у вбивстві, дав часткові свідчення. Він повідомив, що розчленував тіло Валле на борту своєї підводного човна і скинув частини тіла в море.