ua en ru

Вбивство Щербаня: ГПУ завершила слідство і підозрює Тимошенко в замовленні злочину (доповнення)

Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінальної справи по вбивству народного депутата Євгена Щербаня. Юлію Тимошенко підозрюють у замовленні вбивства. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завершене розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня... Слідство ГПУ в рамках нового КПК завершило кримінальну справу, де висунута підозра Тимошенко. Зібрані матеріали досудового розслідування, які свідчать про те, що Тимошенко дійсно замовила вбивство з Лазаренко. Матеріали кримінальної справи по Лазаренко виділені в окреме кримінальне провадження", - заявив Пшонка.

За його словами, сьогодні група ГПУ намагалася вручити Тимошенко офіційний документ, але цього не вдалося зробити, тому документ переданий керівництву Качанівської колонії. Пшонка також зазначив, що Тимошенко вже ознайомлена з цим документом.

Окрім цього, генпрокурор зазначив, що справа по вбивству Щербаня об'єднана в одне провадження зі справою по ЄЕСУ, а Тимошенко загрожує довічне ув'язнення.

Читайте також: ГПУ готова пред'явити звинувачення Тимошенко у справі про вбивство Щербаня, грунтуючись на показаннях свідків, - Кузьмін