ua en ru

Вбивство Окуєвої: виконавців досі не затримали

Вбивство Окуєвої: виконавців досі не затримали Фото: Аміна Окуєва (УНІАН)

Вбивці Окуєвої, за версією слідства, приїхали з Росії

Виконавців вбивства Аміни Окуєвої (бійця антитерористичної операції на Донбасі) досі не затримали. Про це в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив член колегії Міністерства внутрішніх справ України, нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, вони (кілери, - ред.) ще не затримані. Але ми знаємо, що ці особи приїхали з території Російської Федерації та виконували завдання щодо вбивства Адама Осмаєва і Аміни. В першу чергу хотіли убити Адама, але оскільки вони були поруч, а стріляли автоматними чергами вночі, так сталося, що Адам отримав поранення, а Аміна загинула ", - зазначив Геращенко.

Він також нагадаємо, що кілер, який скоїв замах на подружжя 1 червня, перебуває в СІЗО вже більше семи місяців. Зазначимо, тоді Окуєвій вдалося самій нейтралізувати кілера.

Нагадаємо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що сумнівається у причетності Росії до вбивства Окуєвої.

Аміна Окуєва загинула 30 жовтня 2017 року в районі Глевахи Київської області в результаті розстрілу автомобіля, в якому вона перебувала разом з чоловіком Адамом Осмаєвим. За його словами, обстріл тривав кілька секунд. Окуєву поховали в Дніпрі.