ua en ru

Убивство Ноздровської - тест на здатність захищати жінок-активісток, - Клімкін

Убивство Ноздровської - тест на здатність захищати жінок-активісток, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (president.gov.ua)

Глава МЗС прокоментував загибель правозахисниці в Київській області

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської, яке сталося напередодні в Київській області, є викликом для держави і тестом для суспільства в питанні захисту жінок-активісток. Про це він 2 січня 2018 року заявив у своєму Twitter.

"У нас стало краще з дружин (ськими) конгресами, але не з домашнім насильством і роллю жінок у політиці. Вбивство І. Ноздровської - виклик для держави і тест для суспільства на здатність захисту жінок-активісток, справедливості взагалі і здатності її забезпечити", - написав глава МЗС у мікроблозі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві активісти біля Головного управління Національної поліції в Київській області вимагають віднайти та покарати вбивць правозахисниці Ірини Ноздровської.

Тіло правозахисниці, яка перед цим зникла, виявили правоохоронці в одній із річок Київської області 1 січня 2018 року. За попередніми даними, її скинули з моста в річку. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".