ua en ru

Вбивство Нємцова: опозиціонера стріляв лівша, - джерело

Вбивство Нємцова: опозиціонера стріляв лівша, - джерело Фото: Заур Дадаєв є лівшею

Слідчий комітет закінчив ряд експертиз і прийшов до висновку, що в Нємцова стріляли з лівої руки

Експертиза у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова показала, що політика стріляв лівша, передає Росбалт з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Як розповіло джерело, Слідчий комітет Російської Федерації закінчив балістичну, трасологическую і біологічну експертизи в рамках справи про вбивство Нємцова. Фахівці прийшли до однозначного висновку, що злочинець вів стрілянину, тримаючи пістолет у лівій руці.

Зазначимо, лівшею є один з підозрюваних Заур Дадаєв, який спочатку зізнався у виконанні злочину, але потім відмовився від своїх свідчень.

Також експерти виявили на сидінні автомобіля "ЗАЗ Шанс", в тому місці, де після злочину сидів Дадаєв, сліди пороху. Передбачається, що відразу після вбивства Нємцова він поклав пістолет на сидіння машини поруч з собою.

За словами джерела, на даний момент у справі фігурують свідчення не двох, як вважалося раніше, а трьох обвинувачених. Крім Заура Дадаєва і Анзора Губашева, про подробиці злочину слідчим розповів ще й Шадід Губашев. Зробив він це 13 квітня 2015 р. Шадід описує підготовку і виконання вбивства Нємцова, посилаючись на подробиці, розказані йому безпосередніми учасниками подій, зокрема братом Анзор. Проте вже найближчим часом Анзор і Шадід збираються подати слідчим клопотання про допит, під час якого мають намір відмовитися від свідчень.

Нагадаємо, раніше інше російське видання "Комерсант" повідомляло, що у слідства у справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова обірвалися відразу кілька перспективних напрямків роботи. Одна з біологічних експертиз вказала на відсутність слідів обвинувачених в машині, якою користувалися вбивці, а інша не підтвердила їх участі в тренувальних стрільбах, що проводилися в підмосковному лісі незадовго до вбивства.