ua en ru

Вбивство Нємцова: Кадиров назвав Дадаєва "патріотом Росії"

Глава Чечні Рамзан Кадиров прокоментував арешт заступника командира батальйону "Північ" МВС Чечні Заура Дадаєва, обвинуваченого у вбивстві Бориса Нємцова. Про це він написав у своєму Instagram.

"Басманний суд Москви санкціонував арешт Заура Дадаєва, підозрюваного в причетності до вбивства Бориса Нємцова. Я знав Заура як справжнього патріота Росії", - зазначив Кадиров.

"Мені не зрозумілі справжні причини і мотиви звільнення Заура з лав ВВ МВС Росії. Кажуть, пояснював хворобою матері. ЗМІ передають, що Заур в суді підтвердив свою причетність до вбивства Бориса Нємцова. Усі, хто знає Заура, стверджують, що він є глибоко віруючою людиною, а також, що він, як і всі мусульмани, був вражений діями Шарлі і коментарями в підтримку друкування карикатур. Я доручив секретарю Радбезу ЧР Вахиту Усмаеву провести ретельне розслідування обставин звільнення Заура, вивчити його поведінку, настрій перед звільненням зі служби. У будь-якому випадку, якщо суд підтвердить провину Дадаєва, то, убивши людини, він скоїв тяжкий злочин. Але хочу знову відмітити, що він не міг зробити й кроку проти Росії, заради якої багато років ризикував власним життям. Таким же був хоробрим воїном і Беслан Шаванов, що загинув напередодні при спробі затримання. Ми віримо, що буде проведено ретельне розслідування, яке покаже, чи дійсно винен Дадаєв і, що насправді послужило причиною його вчинку", - написав Кадиров.

Нагадаємо, Басманний суд Москви заарештував п'ятьох підозрюваних у вбивстві Нємцова.

Зазначимо, раніше Кадиров звинуватив у вбивстві Нємцова українські та західні спецслужби.