ua en ru

Вбивство Нємцова: з Геремеєва можуть зняти підозри

Вбивство Нємцова: з Геремеєва можуть зняти підозри Фото: Борис Нємцов

Проведений допит домробітниці обвинувачених у справі Нємцова

Домробітниця обвинувачених у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова Зарема розповіла, що в компанії чеченців Русиком називали зовсім не екс-комбата полку внутрішніх військ "Північний" Руслана Геремеєва, а його водія Руслана Мухудинова, передає "Коммерсантъ" з посиланням на джерела.

За словами Зареми, в жовтні минулого року за рекомендацією подруги, яка працювала офіціанткою в барі "Цинк" на Віялової вулиці, вона зустрілася з чеченцем на ім'я Руслан, який запропонував дівчині попрацювати у нього помічницею по господарству. Від Зареми вимагалось проводити прибирання в знятій ним квартирі в будинку N3 на Віяловій вулиці і готувати там їжу. При цьому для поїздок за покупками Руслан порадив звертатися до свого водія Русика, який теж був присутній на зустрічі.

"Чеченці просили називати їх саме так - Русланом і Русиком, щоб не плутати",- стверджує свідок.

Потім їй стало відомо, що прізвище першого з них Геремеєв, а другого - Мухудинов.

На думку Зареми, Руслан був безумовним лідером в чеченській компанії.
"Всі інші боялися його і поважали, однак між собою зазвичай називали Добрим радіопозивним пана Геремеєва під час його служби.- "Ъ")", - зазначила вона.

Чим він займався в Москві, Зарема так і не зрозуміла. При цьому сам він взагалі рідко виходив з дому - в основному, щоб злітати на декілька днів в Грозний чи з'їздити на зустріч з друзями-чеченцями в московський "Президент-готель".

В інший час дивився телевізор або спав. У грудні, за словами домробітниці, пан Геремеев купив іншу квартиру, розташовану в будинку N46 по тій же вулиці, і переселився туди, попросивши Зарему прибирати і друге своє житло.

Тим часом в будинку N3, за словами свідка, стали з'являтися нові мешканці і гості, які згодом у різних ролях будуть фігурувати в справі про вбивство пана Нємцова. Спочатку приїхав родич Доброго, "не дуже товариський хлопець" Артур Геремеєв. Потім, на початку січня, з'явився друг і товариш господаря Заур Дадаєв.

"Я бачила, що Заур і Артур - близькі Руслану люди, а Русик в їхній компанії був просто найманим працівником",- зазначила Зарема.

В кінці січня-початку лютого до чеченців приєдналися родич Заура Дадаєва Анзор Губашев і ще один друг Руслана - Темирлан Ескерханов. Останній запам'ятався домробітниці тим, що приїжджав на різних автомобілях представницького класу - позашляховику Audi і навіть Bentley.

Чеченці, як стверджує дівчина, не викликали у неї якихось підозр. У всякому разі вона ніколи не бачила у них зброї і не чула, щоб вони будували якісь плани, що стосуються Бориса Нємцова. Молоді люди, як стверджує Зарема, взагалі розмовляли тільки на побутові теми і постійно молилися.

Нагадаємо, передбачуваний співучасник вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова Анзор Губашев зізнався у вбивстві, проте збирається знову дати свідчення.