ua en ru

Вбивство мера в Бельгії: названий можливий мотив

Вбивство мера в Бельгії: названий можливий мотив Фото: поліція Бельгії (flickr.com-saigneurdeguerre)

Бургомістр користувався великою повагою серед населення

Мотивом вбивства мера Мускрона (шостого за величиною міста бельгійської Валлонії з населенням 50 тисяч чоловік) могла стати помста. Про це повідомив у вівторок регіональний телеканал Notélé.

Зокрема, за даними телеканалу, підозрюваний, ймовірно, хотів помститися за смерть свого батька, який наклав на себе руки після звільнення у 2015 році з муніципальної служби Мускрона по роботі з населенням.

Разом з тим телерадіокомпанія TBF зазначає, що бургомістр користувався великою повагою серед населення, його відрізняла скромність і відкритість. Гаден займав пост міського голови з 2006 року і за цей час жодного разу не йшов у відпустку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бельгії вбили мера міста Мускрон Альфреда Гаден, його тіло знайшли на цвинтарі. "У понеділок ввечері на кладовищі Луини, який знаходиться біля його будинку, був виявлений мертвий Гаден. 71-річний чоловік був убитий під час закриття воріт кладовища", - повідомляли місцеві ЗМІ. Зазначалося, що підозрюваний, який ймовірно і напав з ножем на мера, сам здався в поліцію. Однак, мотиви злочину поки неясні.