ua en ru

Вбивство "Гіві": в СБУ впевнені, що всім причетним до створення ЛНР/ДНР загрожує небезпека

Вбивство "Гіві": в СБУ впевнені, що всім причетним до створення ЛНР/ДНР загрожує небезпека Фото: Юрій Тандит

У СБУ пропонують бойовикам звертатися до українських правоохоронців

У зв'язку з убивством "Гіві" в Службі безпеки України вважають, що всім причетним до створення незаконних утворень ЛНР/ДНР загрожує небезпека. Про це РБК-Україна розповів радник голови СБУ Юрій Тандит в середу, 8 лютого.

"Відбулася низка подій, пов'язаних із загибеллю так званих польових командирів і тих людей, які мають відношення до незаконної влади. Ми говоримо про те, що до сих пір ще йде переділ впливу, і ми говоримо про те, що на сьогоднішній день є консолідована позиція , і ми це сьогодні вранці обговорювали з радником міністра внутрішніх справ Зоряному Шкіряком, що ми пропонуємо цим людям, що там знаходяться, зберегти їм життя, безпеку, щоб вони звернулися до найближчого відділення служби безпеки або внутрішніх справ. Ми їм гарантуємо суд справедливий від імені України", - сказав Тандит.

За його словами, пов'язані з утворенням "Новоросії" піддають своє життя небезпеці.

"Очевидно, що є певна доктрина неоголошеної гібридної війни, в рамках реалізації якої триватимуть певні процеси... ті люди, які були пов'язані з утворенням "Новоросії" піддають своє життя небезпеці", - пояснив радник голови СБУ.

Нагадаємо, в Російській Федерації заперечують свою причетність до вбивства бойовика "Гіві".