ua en ru

Вбивство "Гіві" могли здійснити бойовики його підрозділу

Вбивство "Гіві" могли здійснити бойовики його підрозділу Фото: у вбивстві "Гіві" з'явилася нова версія

Бойовики "Сомалі" після вбивства "Гіві" погрожують розправою ватажку ДНР Захарченку

Вбивство одного з ватажків донецьких бойовиків Михайла Толстих ("Гіві") могли здійснити члени його підрозділу "Сомалі", передає "Нова газета" з посиланням на заяву самих колишніх його підлеглих.

Повідомляється, що до редакції газети звернувся росіянин Ігор Мильцев (позивний "Француз") і представився бойовиком підрозділу "Сомалі". За його словами, саме він і ще троє бойовиків організували замах на "Гіві".

"Йому помстився б будь-хто... СБУ за лінію розмежування не переходять", - повідомив Мильцев і назвав звинувачення на адресу української сторони "смішними".

Він також назвав вбивство "Гіві" помстою кинутих під Авдіївко бойовиків "Сомалі", які брали участь у боях за промзону. Крім того, за словами Мыльцева, командир "Сомалі" вистрілив собі в ногу, щоб його забрали з передової.

"Він думав, що ніхто цього не помітить, але ми помітили. Далі його забрали чергові лікарі на шпиталь. Після цього, будучи вже в Донецьку, він віддав наказ накрити наші позиції з артилерії, незважаючи на те, що ми там були, він думав, що нас вже немає в живих. Просто так піти він не міг, це дезертирство, позицію кинути він не міг ніяк, це наказ Захара (ватажок ДНР Олександр Захарченко, ред.) стояти до кінця. І тут він, напевно, зрозумів, що це все - кінець. Прострелив собі ногу і почав кричати. Його потягли медики, а через півтори години нас накрила своя ж артилерія", - зазначив бойовик.

Мильцев також додав, що після вбивства ватажка "Спарти" Арсенія Павлова ("Моторола"), Толстих перевіз сім у Придністров'я, однак його самого не відпускали з ДНР.

"Я в розшуку МДБ і поранений трохи, ще три людини пішли в підпілля. Захару тепер є за що переживати", - додав бойовик "Француз".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДНР заявила про встановлення замовників і виконавців вбивства "Гіві".