ua en ru

Вбивство Гіві: що відомо про ліквідацію бойовика

Вбивство Гіві: що відомо про ліквідацію бойовика Фото: вбивство Гіві

Вбивство Гіві сталося сьогодні вранці в Донецьку

Вбивство Гіві, терориста, командира батальйону "Сомалі" Михайла Товстих, сталося сьогодні вранці в Донецьку. Імовірно, він був убитий реактивного вогнемет "Джміль", яким вистрілив у вікно штабу. Всі подробиці читайте в матеріалі РБК-Україна.

Гіві убитий в Донецьку

Сьогодні вранці стало відомо про те, що проросійського бойовика Михайла Товстих, відомого як "Гіві", вбили в Донецьку.

"Сьогодні о 6:12 у результаті терористичного акту загинув командир батальйону "Сомалі" полковник Михайло Товстих, відомий як Гіві", - повідомляє Life.ru, посилаючись на джерело в Міністерстві оборони" так званої "ДНР".

Звичайно ж, бойовики звинувачують в цьому українські спецслужби. Там вважають, що це сталося за участі Гіві в недавніх боях під Донецьком і обстріл Авдіївки.

"Цей теракт і сталася раніше вбивство Арсенія Павлова (Мотороли) - ланки одного ланцюга. За терактами стоять українські спецслужби, які роблять зусилля по дестабілізації обстановки в республіці. Безпосередніми виконавцями є диверсійно-розвідувальні групи. Нам відомо, що це за люди. Ми їх знайдемо, і вони понесуть покарання за всією суворістю законів військового часу", - сказав "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах самопроголошеної "ДНР".

У МВС підтвердили смерть Гіві

Зорян Шкіряк повідомив про те, що джерела МВС в Донецьку підтвердили смерть бойовика Гіві.

"Сьогодні вранці, попередньо на території розташування російської терористичної банди "сомалі", ліквідовано ватажок цієї злочинного угруповання "Гіві", - написав він.

"Наші джерела в окупованому Донецьку підтверджують ліквідацію "Гіві". Російські спецслужби або міжусобиці з Захарченко, не принципово. Відбулося", - повідомив Шкіряк.

Вбивство Гіві: фото та відео з місця події

У мережі з'явилися перші фото і відео з місця вбивства ватажка проросійських бойовиків Гіві.

Відзначимо також, що за словами одного з прихильників так званої ДНР Костянтина Долгова, вбивство Гіві було скоєно з реактивного вогнемета.

Вбивство Гіві: що відомо про ліквідацію бойовика

Фото: будинок, в якому був убитий терорист Гіві

"На початку сьомого ранку терористи зробили постріл з "Джмеля" у вікно штабу, де в цей момент перебував Гіві", - написав він.

В Кремлі заперечують причетність до вбивства

Дмитро Піском прокоментував причетність Росії до вбивство проросійського бойовика Гіві. Зокрема, він заперечує таку інформацію.

"Ми абсолютно однозначно відкидаємо звинувачення на адресу РФ про можливу причетність. Про це не може бути й мови... Очевидно, що йдеться про спробу дестабілізувати ситуацію на Донбасі", - підкреслив Пєсков.

Всім причетним до створення ЛНР/ДНР загрожує небезпека

Радник голови СБУ в коментарі РБК-Україна заявив про те, що всі, хто причетний до створення так званих ДНР і ЛНР знаходяться в небезпеці.

"Очевидно, що є певна доктрина неоголошеної гібридної війни, в рамках реалізації якої будуть продовжуватися певні процеси... ті люди, які були пов'язані з освітою "Новоросії" піддають своє життя небезпеці", - пояснив радник голови СБУ.

Також, за його словами, зараз на тимчасово окупованих територіях йде переділ влади.