ua en ru

Вбивство Димента: усі подробиці

Вбивство Димента: усі подробиці Фото: Димент був убитий на єврейському кладовищі Харкова

Близький друг харківського голови убитий пострілом в голову на міському кладовищі

Вбивство Юрія Димента, близького друга мера Харкова Геннадія Кернеса, відбулося сьогодні вранці, 26 лютого, на харківському єврейському кладовищі. Повідомлялося, що він приїхав на могилу матері, і був убитий пострілом в голову.

Згідно з повідомленням прес-служби ГУ НП в Харківській області, близько 9 ранку в поліцію надійшло повідомлення про виявлення тіла чоловіка з вогнепальним пораненням в голову.

На місці події працюють фахівці

Як повідомляє місцеве видання "Східний дозор", на місці події працюють керівники Нацполиции, слідчо-оперативна група, кінологи, експерти, а також оперативні поліцейські підрозділи. Крім того, біля кладовища чергувала швидка.

"Тіло Димента, коли його виявили, лежало на спині, з руками, схрещеними на грудях, в кількох метрах від входу в 3-е міське кладовище", - повідомляє "Східний дозор".

Вбивство Димента: усі подробиці

Фото: тіло Димента було виявлено на міському кладовищі ("Східний дозор")

Наголошується, що на кладовищі близько 10 ранку прибув Геннадій Кернес, Михайло Добкін, а також депутати міськради і облради.

Для того, щоб пізнати тіло, на місце події прибули родичі вбитого. Повідомляється, що у Димента залишилися дружина і доросла дочка.

Вбивство Димента: усі подробиці

Фото: Кернес прибув на місце події ("Східний дозор")

Поліція порушила справу по вбивству бізнесмена Димента

У прес-службі Нацполиции повідомили про те, що за фактом вбивства Димента порушено кримінальну справу.

"Факт цієї події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Димент був близьким другом Кернеса

Повідомляється, що Юрій Димент був близьким другом Геннадія Кернеса. Він регулярно супроводжував харківського міського голову в Полтаву на засідання Київського районного суду. На момент вбивства Дименту було 52 роки. Згідно інформації ЗМІ, Кернес і Димент в 90-х були пов'язані з криміналітетом.

Вбивство Димента: усі подробиці

Фото: Кернес, Добкін і Димент на засіданні суду в Полтаві

Як повідомляє харківське видання АНТ, загиблий володів кількома будинками в центрі Харкова.

"зокрема, нежитлові приміщення за адресою Армянский1/3 були куплені на своє ім'я ще в 2003 році, за адресою Сумська 82 і 120 - в 2007 році. Під останнім будівлею в 2010 рішенням сесії міськради земля, десять соток, була продана за 421 тисячу гривень. Також Димент був співзасновником бутиків та ювелірних магазинів", - передає видання.

Вбивство Димента: усі подробиці

Фото: виписка з Держреєстру щодо права власності Димента на землю ("DEPO.Харків")