ua en ru

Після вбивства Захарченка перспектив для контактів президентів РФ і України "стало менше", - Пєсков

Після вбивства Захарченка перспектив для контактів президентів РФ і України "стало менше", - Пєсков Фото: Дмитро Пєсков (kremlin.ru)

Пєсков заявив, що на даний момент "немає теми для контактів" Путіна і Порошенка

Після вбивства ватажка так званої "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка перспектив для контактів президентів Російської Федерації і України Володимира Путіна і Петра Порошенка "стало менше". Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляють РосЗМІ.

Пєсков заявив, що на даний момент "немає теми для контактів" Путіна і Порошенка.

"Поки немає теми для контактів. Як раз після подій (вбивства Захарченка, - ред.) перспектив для контактів стає набагато менше..Ми говорили, що ці події мають дуже негативні наслідки", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров заявляв, що після загибелі Захарченка зустріч лідерів нормандського формату найближчим часом неможлива. Лавров також назвав вбивство Захарченка "провокацією України, спрямованою на зрив мінських домовленостей".

У свою чергу, Пєсков заявляв, що Російська Федерація не буде виходити з мінського процесу у зв'язку з вбивством Захарченка.

Зазначимо, Захарченко загинув у центрі окупованого Донецька вдень 31 серпня в результаті вибуху в кафе "Сепар".