ua en ru

Після вбивства Захарченка "нормандська" зустріч неможлива, - Лавров

Після вбивства Захарченка "нормандська" зустріч неможлива, - Лавров Фото: Сергей Лавров (flickr.com/mfarussia)

Лавров вважає вбивство Захарченка провокацією

Після загибелі ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка зустріч лідерів "нормандського формату" найближчим часом не можлива. Про це заявив глава МЗС Російської Федерації (РФ) Сергій Лавров передають російські ЗМІ.

За словами Лаврова, ситуація є дуже серйозною та потребує детального аналізу.

"У нинішній ситуації неможливо говорити про найближчі зустрічі у "нормандському форматі", як цього багато хто хоче серед наших європейських партнерів", - заявив він.

Крім того, Лавров додав, що зараз РФ займається аналізом даного інциденту і відзначив, що вбивство Захарченка - "провокація України, спрямована на зрив Мінських домовленостей".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що вбивство ватажка "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка підвищить напруженість на Донбасі. Зокрема, Пєсков заявив, що в Кремлі вбивство Захарченка розцінюють як провокацію.

Зазначимо, що проросійські бойовики почали випускати людей на підконтрольну Україні територію через пункти пропуску, закриті після вбивства ватажка "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка.

Захарченко загинув увечері 31 серпня в результаті вибуху в кафе "Сепар" в центрі Донецька. Від отриманих поранень помер його охоронець. Також з пораненням госпіталізований "глава Мінфіну ДНР" Олександр Тимофєєв