ua en ru

Тимчук: ДНР почастішали випадки вбивств мирного населення бойовиками

Тимчук: ДНР почастішали випадки вбивств мирного населення бойовиками Фото: підполковник і нардеп Дмитро Тимчук

За вказівкою Захарченка, "МВС ДНР" і "МГБ ДНР" зобов'язані вживати заходів щодо приховання інформації про подібні випадки

На тимчасово окупованій території Донецької області, що знаходиться під контролем самопроголошеної "Донецької народної республіки", останнім часом почастішали факти вбивств мирного населення бойовиками - в основному, на побутовому ґрунті, у стані алкогольного сп'яніння. Про це з посиланням на дані "МГБ ДНР" повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

Як зазначається, за вказівкою лідера ДНР Олександра Захарченка, "МВС ДНР" і "МГБ ДНР" зобов'язані вживати заходів щодо приховання інформації про подібні випадки з метою запобігання суспільного резонансу. .


Водночас на території ДНР спостерігається зростання соціальної напруги серед працівників промислових підприємств за хронічних невиплат заробітної плати і скорочень. На підприємстві "Орджонікідзевугілля" (М.єнакієве) та шахті "Вуглегірська" (Вуглегірськ) заборгованість по зарплаті становить 119 мільйонів рублів (з нарахуваннями), або 84 мільйон 404 тисячі (без нарахувань).

"У н. п. Докучаєвськ на ВАТ "ДФДК" (Докучаєвський флюсодоломітний комбінат) планується скорочення 600 робочих місць. У Донецьку 27 підприємств або повністю зупинили, або істотно скоротили свою діяльність, що призвело до значного скорочення робочих місць (зокрема, філія Центральна збагачувальна фабрика "Чумаківська", ВАТ "Енергоімпекс", ВАТ "ПО ТК - Донбас", Донецька картонно паперова фабрика ТОВ "Донецьк-Вторма", ТОВ "Деревообробний комбінат Агатіс" та ін).

За даними ІС, ДНР у черговий раз набирає обертів істерія з приводу "Правого сектора". Навіть у внутрішніх зведеннях штабів відразу декількох бригад "1-го АК" з'явилися повідомлення про міфічних "бригадах ПС", які готуються до наступу за підтримки ЗСУ, а так звана "військова розвідка ДНР" рапортує про появу підрозділів "Правого сектора" відразу на множині ділянок – під Маріуполем, Горлівкою, на захід від Донецька й ін.

"Виходячи з інформації "ДНР", загальна кількість бійців "Правого сектора" вже як мінімум перевищує армійський корпус, що яскраво характеризує професійний рівень так званої "військової розвідки" бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше "власті" ДНР відмовили міжнародним місіям у доступі до захопленого співробітникові ООН.