ua en ru

Тягнибока можуть притягнути до відповідальності за співучасть у вбивстві, - Геращенко

Тягнибока можуть притягнути до відповідальності за співучасть у вбивстві, - Геращенко Фото: Олег Тягнибок

Лідер "Свободи" і інші члени партії можуть бути засуджені, якщо буде доведено факт підбурювання

Лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока та інших діячів партії можуть притягнути до відповідальності за співучасть у вбивстві співробітників Національної гвардії, якщо буде доведено, що вони підбурювали мітингувальників під будівлею Верховної Ради 31 серпня до використання гранат. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України Антон Геращенко.

"Якщо слідством буде встановлено факт підбурювання співробітників правоохоронних органів із спецпідрозділу "Січ" з боку Олега Тягнибока та інших діячів від партії "Свобода" до участі у масових акціях біля Верховної Ради з використанням зброї та бойових гранат, то це може означати притягнення цих осіб до реальної кримінальної відповідальності за співучасть у вбивстві співробітників Національної Гвардії як підбурювачів і натхненників вибуху агресії і ненависті біля стін Парламенту", - написала Геращенко.

Нардеп зазначив, що у звинуваченнях міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова проти Тягнибока був здоровий глузд.

"Як вже встановлено слідством, гранату кинув 21 річний боєць спецбатальйону міліції "Січ", над яким з моменту його створення, в червні минулого року, брали шефство депутати від партії "Свобода". Вони звичайно можуть зараз цей факт намагатися заперечувати і відхрещується від своїх бойових товаришів, але думаю, що на це совісті не вистачить", - підкреслив Геращенко.

За його словами, викликає багато питань факт поїздки Олега Тягнибока 26-28 серпня в зону АТО в Авдіївку і Курахове, де він провів зустріч з бійцями батальйону "Січ".

"Саме на наступний день, після зустрічі Олега Тягнибока з бійцями батальйону "Січ", шестеро бійців батальйону "Січ" і в тому числі "гранатометник" Ігор Р. написали заяву про звільнення з органів внутрішніх справ", - повідомив нардеп.

Анатомия провокации. Часть вторая.Сегодня народ Украины был потрясен известиями о гибели от ранений еще двоих бойцов Н...

Posted by Антон Геращенко on 1 сентября 2015 г.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради 31 серпня після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута граната РГО. За останніми даними, в результаті зіткнень загинули три людини, понад 150 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих більше 130 правоохоронців, 11 цивільних осіб, з яких неповнолітній і троє представників ЗМІ.

У той же день глава МВС Арсен Аваков звинуватив у провокаціях під Радою особисто Олега Тягнибока. Пізніше МВС викликало Тягнибока на допит у зв'язку з подіями під будівлею парламенту 31 серпня.