ua en ru

Тягнибок і інші "свободівці" прийшли на допит у справі про розстріли на Майдані

Тягнибок і інші "свободівці" прийшли на допит у справі про розстріли на Майдані Фото: Олег Тягнибок

Тягнибок заявляє про те, що влада готує "ґрунт для повернення Януковича

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок та його однопартійці Олександр Сич, Олег Панькевич та Ігор Янків прийшли на допит у Головне слідче управління Генеральної прокуратури України (ГПУ). На допит однопартійці Олега Тягнибока прийшли свідчити у статусі свідків у справі щодо розстрілів учасників протестів на Майдані у лютому 2014 році, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Тягнибока, такими обшуками і допитами влада, можливо, хоче приготувати ґрунт для повернення в Україну екс-президента Віктора Януковича.

"Те, що відбувається з обшуками і викликом на допит моїх заступників Олександра Сича, Ігоря Янківа та Олега Панкевича - це вже або агонія влади, або їх самодурство, або, не виключено, що вони таким чином хочуть приготувати ґрунт для повернення Януковича в Україну", - сказав він.

Водночас заступник голови "Свободи" Олександр Сич заявив, що на відеофрагменті із сюжету не видно моменту пострілу з вікна.

"Я декілька разів переглянув цей сюжет. Подивіться ви так само. Хіба там є якийсь момент пострілу? І чи одне вікно відкрите?", - заявив Сич.

Нагадаємо, ГПУ провела обшуки у "свободівців" у справі про розстріл на Майдані.