ua en ru

Туреччина з 1 січня 2013 р. не надаватиме дозвіл на в'їзд іноземцям, у паспортах яких не буде вільного місця для проставлення відповідних штампів

Туреччина з 1 січня 2013 р. не надаватиме дозвіл на в'їзд до країни іноземцям, у паспортних документах яких не буде вільного місця для проставлення відповідних штампів, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України з посиланням на повідомлення від МЗС Туреччини.

При цьому до 31 грудня 2012 р. у випадку відсутності у паспортних документах іноземців вільних місць для проставлення відповідних штампів, прикордонною службою Туреччини оформлюється спеціальна картка, до якої заноситься інформація про перетин іноземцем державного кордону країни.

Зазначимо, що згідно із положеннями угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Туречини про умови взаємних поїздок громадян від 22 грудня 2011 р., з 1 серпня 2012 р. громадяни України можуть в'їжджати на територію Туреччини без віз за умови, що термін їх запланованого перебування у країні не перевищує 30 днів. Водночас, при проведенні процедури прикордонного контролю, турецькими компетентними органами проставляються у паспортні документи іноземних громадян штампи про перетин державного кордону країни ("в'їзд" - "виїзд").

Читайте також: З 1 серпня українці можуть їздити до Туреччини без віз (фото)