ua en ru

У Туреччині заявили про виявлення доказів вбивства журналіста Хашкаджі

У Туреччині заявили про виявлення доказів вбивства журналіста Хашкаджі Фото: Джамаль Хашкаджи (скрін відео)

Поліція виявила в консульстві Саудівської Аравії докази того, що там був убитий журналіст

Під час обшуку консульства Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені докази вбивства саудівського журналіста Джамала Хашкаджі. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на AP, яке посилається на представника влади Туреччини.

"Турецький чиновник повідомив AP, що поліція виявила в консульстві Саудівської Аравії докази того, що там був убитий саудівський автор Джамал Хашкаджі", - йдеться в повідомленні.

У Туреччині заявили про виявлення доказів вбивства журналіста Хашкаджі

Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія готує доповідь, у якій нібито готова визнати, що смерть журналіста Джамаля Хашкаджи була результатом допиту.

Зазначимо, Туреччина розслідує зникнення відомого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Поліція припускає, що журналіст був убитий на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

За даними видання The Washington Post, слідчі підозрюють, що в Туреччину з Саудівської Аравії "для запланованого вбивства" прибула група з 15 осіб, які вбили журналіста в консульстві на початку тижня. Ці люди в той же день покинули країну.

Також повідомлялося, що співробітники правоохоронних органів Туреччини прибули в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі в рамках розслідування зникнення журналіста The Washington Post (WP) Джамаля Хашкаджі, зниклого 2 жовтня.