ua en ru

У Турції поліція запобігла теракту, застреливши смертника

У Турції поліція запобігла теракту, застреливши смертника Фото: поліція Туреччини (egm.gov.tr)

Із нападника було знято пояс смертника

У Турції поліція застрелила смертника до того, як він встиг скоїти напад на поліцейський відділок біля регіональної бази національної розвідки у південній провінції Мерсін, передає видання Hurriyet Daily News.

За словами головного прокурора міста Мерсін Мустафи Еркана, потенційний смертник був застрелений під час збройного зіткнення із силами безпеки поблизу поліцейського відділку в районі Єнішехір.

"Ми детально перевіряємо, чи не був нападник членом ІДІЛ. Незабаром ми зробимо докладну заяву. Вдалося запобігти серйозному нападу завдяки успішній роботі нашої поліцейської команди… Із нападника було знято пояс смертника", - повідомив головний прокурор.

Так, за даними турецьких чиновників, сили безпеки за останні роки затримали понад 5000 осіб за підозрою у членстві в ІДІЛ та депортували 2990 іноземних бойовиків з 95 різних країн.

Нагадаємо, у серпні в Стамбулі (Туреччина) за підготовку теракту затримали бойовика терористичної організації "Ісламська держава". Повідомлялося, що поліція Стамбула почала антитерористичну операцію п'ять днів тому після того, як отримала інформації про перебування в місті екстреміста, який займається виробництвом саморобної бомби.