ua en ru

У Туреччині близько 150 ув'язнених з Грузії оголосили голодування

У Туреччині близько 150 ув'язнених з Грузії оголосили голодування Фото: представників влади Туреччини звинуватили у жорстокому поводженні із засудженими (egm.gov.tr)

Ув'язнені з Грузії заявляють про жорстоке поводження у в'язниці

У в'язниці Стамбула (Грузія) близько 150 ув'язнених, які є громадянами Грузії, оголосили голодування у зв'язку з жорстокістю стосовно засуджених, передає грузинський телеканал Rustavi-2.

За словами родичів ув'язнених в Стамбулі, голодування оголосили у зв'язку з жорстоким поводженням у в'язниці. При цьому грузинських дипломатів звинуватили в недбалості.

"На четвертий день голодування ми офіційно звернулися до посольства, але нічого не було зроблено", - повідомила дружина одного з засуджених.

Нагадаємо, в квітні 2017 року в ізраїльських в'язницях в'язні палестинці оголосили голодування з вимогою покращити умови утримання. За деякими даними, число учасників протесту сягало 1500 осіб. Голодування завершилося більше ніж через місяць у кінці травня. Повідомлялося, що палестинцям вдалося знайти спільну мову з адміністрацією тюрем щодо покращення умов утримання та припинення порушень прав ув'язнених.