ua en ru

Турецька регулятор відмовив місцевій "дочці" Газпрому в імпорті 750 млн куб. м газу на рік

Рада з регулювання енергетичного ринку Туреччини (EPDK) відхилив заявку місцевої "дочки" Газпрому - Bosphorus Gas на імпорт казахстанського природного газу в обсязі 750 млн куб. м на рік, передає Reuters з посиланням на заяву представників EPDK.

У повідомленні не наводяться додаткові деталі заяви, зокрема обгрунтування відмови.

6 лютого 2013 р. турецький державний трубопровідний оператор Botas відмовив Bosphorus Gas в імпорті казахстанського природного газу. Botas обгрунтував свою відмову інфраструктурними складнощами і інтересами власної енергетичної політики. Вже тоді експерти висловили припущення, що після відмови Botas Bosphorus Gas, швидше за все, не зможе отримати ліцензію на імпорт газу до Туреччини від EPDK.

Турецька газова компанія Bosphorus Gaz Corporation AS контролюється групою "Газпром" через німецьку Gazprom Germania, яка володіє 51% в Bosphorus Gas. Компанія почала торгівлю газом в Туреччині і здійснила перші поставки на початку 2009 р.

Туреччина в даний час імпортує природний газ з Росії, Ірану і Азербайджану, а також закуповує скраплений природний газ в Нігерії та Алжирі.