ua en ru

Турчинов запропонував ввести мораторій на відчуженняв нерухомості у тих, хто не може платити валютні кредити

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов запропонував ввести мораторій на відчуження нерухомості у тих, хто не може платити валютні кредити

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов запропонував ввести мораторій на відчуження нерухомості у тих, хто не може платити валютні кредити. Про це він заявив у ході пленарного засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сьогодні підпишу доручення НБУ, щоб ми зробили мораторій щодо відчуження нерухомого майна у тих, хто не може сьогодні сплачувати кредит у зв'язку зі зростанням валютного курсу", - заявив він.

Також Турчинов запропонував створити робочу групу, яка буде працювати над єдиним законопроектом.

У свою чергу нардепи 241 голосом підтримали включення до порядку денного двох законопроектів № 4895 та 4895-1 "Про переведення кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну".

Пізніше позафракційний народний депутат Микола Рудьковський зареєстрував у парламенті законопроект № 4953 "Про заборону (мораторій) на примусове відчуження рухомого і нерухомого майна позичальників (боржників), які мають кредитні зобов'язання за договорами споживчого кредиту в іноземній валюті".