ua en ru

Турчинов підписав закон про спрощення процедури видачі дозвільних документів

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1252-VII "Про внесення змін до закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" щодо вдосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру, оформлених центральними органами виконавчої влади"

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1252-VII "Про внесення змін до закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" щодо вдосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру, оформлених центральними органами виконавчої влади". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Закон передбачає запровадження видачі державним адміністратором у дозвільних центрах, створених на рівні районів і областей, суб'єктам господарювання документів дозвільного характеру (переоформлення, видача дублікатів, анулювання), оформлених центральними органами виконавчої влади.

"Прийняття від суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи заяви про одержання (переоформлення, одержання дубліката, анулювання) документа дозвільного характеру здійснюється державним адміністратором виключно в дозвільному центрі", - йдеться законі.

Державний адміністратор реєструє заяву і документи, що додаються до неї, у спеціальному журналі, формує дозвільну справу та протягом наступного робочого дня передає цю заяву та документи до дозвільного органу, який протягом не більш як 10 робочих днів з дня одержання заяви, оформляє відповідний документ дозвільного характеру або письмове повідомлення про відмову.

Державний адміністратор не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від дозвільного органу відповідного документа дозвільного характеру (або письмового повідомлення про відмову) повідомляє підприємця про час та місце видачі йому цього документа дозвільного характеру.

Нагадаємо, народні депутати ухвалили цей закон 13 травня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 242 нардепи.