ua en ru

Тука просить створити слідчу групу щодо розстрілу мобільної групи під Щастям

Тука просить створити слідчу групу щодо розстрілу мобільної групи під Щастям Фото: Георгій Тука

Губернатор Луганської області обіцяє не допустити втручання в розслідування "третіх осіб"

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Лою просить створити слідчо-оперативну групу по розстрілу мобільної групи під Щастям Луганської області. Про це йдеться в повідомленні Луганської ОВГА на Facebook.

"Протягом 2-3 вересня на території Новоайдарського району відбулися два терористичних акта, в результаті яких загинули і отримали поранення члени зведеної мобільної групи по боротьбі з контрабандою: військовослужбовці Збройних Сил України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України і волонтер... Керівник Луганської області Георгій Лою просить створити слідчо-оперативну групу з розслідування обставин справи", - йдеться в повідомленні.

Глава області звертається до прокурора Луганської області Юрію Квятковському створити і особисто очолити слідчо-оперативну групу із залученням співробітників СБУ, МВС, військової прокуратури.

"Дуже важливо, щоб розслідування пройшло об'єктивно, і всі винні були покарані. Для мене це особисте, так загинув мій друг, я обіцяю, що не дам тиснути і втручатися в розслідування "третім особам", - зазначив Лою.

Тука просить створити слідчо-оперативну групу з розслідування розстрілу мобільної групи у Новоайдарському районі Про...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on 7 сентября 2015 г.

Нагадаємо, 2 вересня під час оперативних задач по боротьбі з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування в засідку бойовиків потрапила мобільна група у складі волонтерів, працівників Державної фіскальної служби України, Служби безпеки України і військових. В результаті загинув волонтер і співробітник ГФС, ще 4 людини отримали поранення.

За фактом нападу на мобільну групу у Щасті Луганської області було призначено розслідування.