ua en ru

ЦВК зареєструвала членів ОВК від кандидатів у Президенти України Л.Супрун, О.Тягнибока, О.Рябоконя та А.Гриценка.

Центральна виборча комісія України (ЦВК) зареєструвала членів окружних виборчих комісій (ОВК) від кандидатів у Президенти України Людмили Супрун, Олега Тягнибока, Олега Рябоконя, Анатолія Гриценка. Таке рішення було прийняте сьогодні на засіданні ЦВК України, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами заступника голови ЦВК Андрія Магери, всі 18 кандидатів в Президенти України подали свої пропозиції щодо складу ОВК. "Частина (кандидатів) подали 450 кандидатур - максимальну кількість. Це такі кандидати як (Віктор) Янукович, (Юлія) Тимошенко, (Віктор) Ющенко. Інші кандидати - меншу кількість. Наприклад, О.Рябоконь - 199", - зазначив А.Магера.
А.Магера повідомив, що рішення про створення ОВК має бути прийнято до 27 листопада включно. Він додав, що в середньому кількість членів ОВК складатиме близько 30 осіб. Не пізніше ніж у 30 листопада ц.р. ОВК мають зібратися на своє перше засідання.
Також, за словами А.Магери, дільничі виборчі комісії (ДВК) мають бути утворені до 21 грудня ц.р. включно. Він додав, що прогнозує проблеми з наповненням окремих ДВК.
Говорячи про підготовку виборчих бюлетенів А.Магера зазначив, що папір закордонного виробництва вже закуплено, і на сьогодні триває робота з визначення зовнішнього вигляду бюлетеня: кольору, розміру. Бюлетені надрукує поліграфкомбінат "Україна".