ua en ru

ЦВК затвердила роз'яснення щодо порядку голосування на виборчих дільницях 7 лютого на президентських виборах України (повтор).

Центральна виборча комісія України затвердила роз'яснення щодо порядку голосування на виборчих дільницях 7 лютого під час повторного голосування на президентських виборах України. Таке рішення було прийняте сьогодні на засіданні ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера пояснив, що виборці, які висловлять бажання голосувати вдома, мають подати відповідну заяву до дільничної виборчої комісії за місцем голосування. Відповідаючи на запитання про необхідність виборцям надавати також медичну довідку про нездатність пересуватися самостійно, він зазначив: "Щоб зняти всі питання було б добре, щоб виборці надали і такий документ разом із заявою".

Говорячи про тих виборців, про яких в реєстрі виборців міститься помітка, що вони не здатні пересуватися, А.Магера зазначив, що вони також повинні написати відповідну заяву, оскільки в законодавстві міститься колізія : закон про Державний реєстр виборців не зобов'язує писати відповідну заяву, а закон про вибори Президента говорить про обов'язковість такої заяви.