ua en ru

ЦВК прийняла рішення виключити з реєстру виборців 35,092 тис. зайвих записів.

Центральна виборча комісія України прийняла рішення виключити з Державного реєстру виборців 35 тис. 92 зайвих записів. Таке рішення було прийняте сьогодні на засіданні ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна. Відповідне доручення було дане службі ведення Державного реєстру виборців.

Іншою постановою ЦВК затвердила рекомендації щодо формування виборчих дільниць в закордонному виборчому окрузі. Як заявив на засідання член ЦВК Юрій Данилевський, виборчі дільниці за кордоном будуть створюватися за поданням Міністерства закордонних справ. Відповідне падання повинне надійти до ЦВК не пізніше 2 грудня включно, а у виняткових випадках - не пізніше 7 січня включно. До виняткових випадків відносяться: створення нового дипломатичного представництва за кордоном або передислокація українських військових формувань за межами держави.

Самі виборчі дільниці мають бути створені до 21 грудня включно, а до 18 грудня включно від кандидатів у Президенти мають надійти подання щодо членів комісій в закордонних виборчих дільницях.

Нагадаємо, згідно з рішенням Конституційного суду, брати участь в виборах Президента за кордоном мають право не лише ті громадяни України, які знаходяться на консульському обліку, а і будь-які інші громадяни України, які на момент виборів перебуватимуть за кордоном.