ua en ru

ЦВК не отримала рішення КААС з приводу голосування вдома, - А.Магера.

ЦВК не отримала рішення Київського апеляційного адміністративного суду (КААС), що скасував рішення Центральної виборчої комісії України, яким дозволялось забезпечувати голосування вдома за присутності двох членів комісій замість трьох. Про це РБК-Україна заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Він наголосив, що відповідне рішення суду відоме членам ЦВК лише зі ЗМІ. А.Магера наголосив, що відповідне роз'яснення, яке зробила ЦВК сьогодні зранку приймалося не одностайно, а лише більшістю голосів. "Особисто я вважаю, що двоє членів ДВК не можуть йти з переносною виборчою скринькою, адже закон вимагає, щоб їх було не менше трьох. І не варто міняти законодавство. Тому я не дивуюся, що суд прийняв таке рішення", - зазначив А.Магера.

Водночас він не виключив, що відповідне рішення суду може стати підставою для перерахування голосів на окремих виборчих дільницях. "Я не виключаю, що для цього будуть підстави, що це може стати основою для ухвалення рішень для повторного підрахунку голосів на тих чи інших виборчих дільницях. Цього не можна виключити", - сказав він.

Нагадаємо, КААС скасував рішення ЦВК, яким дозволялось забезпечувати голосування вдома за присутності двох членів комісій замість трьох, повідомив керівник виборчої кампанії кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко Олександр Турчинов. "Незаконне рішення ЦВК, яке на диво було ухвалено в день голосування... Хочу повідомити, що Київський адмiнiстративний апеляцiйний суд буквально кiлька хвилин тому скасував рішення ЦВК", - заявив він.