ua en ru

ЦВК передала в правоохоронні органи інформацію про заклеювання агітплакатів партії "Удар"

Центральна виборча комісія (ЦВК) прийняла рішення передати в правоохоронні органи інформацію про те, що в ніч з 4 на 5 жовтня на ряді білбордів, де розташовувалися передвиборні плакати партії "Удар" зверху було наклеєно передвиборні плакати Партії регіонів (ПР). "За" передачу до правоохоронних органів матеріалів для перевірки на предмет порушення ПР виборчого законодавства проголосували 10 членів ЦВК, 2 - "проти" і 3 утрималися. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За словами доповідача з даного питання, секретаря ЦВК Тетяни Лукаш, у ЦВК надійшла скарга від партії "Удар", відповідно до якої, партія "Удар" просить Центрвиборчком оголосити Партії регіонів попередження за порушення обмежень щодо проведення передвиборної агітації та звернутися до правоохоронних органів для перевірки фактів зазначених у скарзі для відповідного реагування.

"Суб'єкт звернення вказує, що його матеріали передвиборної агітації були розміщені на підставі договору про проведення передвиборної агітації з рекламною компанією на спеціальних конструкціях і цей договір діє і на даний час. У скарзі також вказується що в ніч з 4 на 5 жовтня... невідомими особами були знищено 6 білбордів в... Черкаськії області, де були розміщені матеріали передвиборної агітації партії "Удар" шляхом заклеювання поверх агітаційних матеріалів інших матеріалів, які несуть інформацію у підтримку Партії регіонів", - розповіла Лукаш.

У той же час, за її словами, в ЦВК надійшла інформація, в якій роз'яснюється, що суб'єктом оскарження не доведено, відповідно до закону, наявність порушень, про які йдеться у скарзі, а саме чи мала місце оскаржувана дія суб'єктом оскарження і чи здійснювалася вона саме Партією регіонів.

Таким чином, ЦВК вирішила передати матеріали по даному питанню в правоохоронні органи для з'ясування обставин того, що сталося.

Читайте також: ЦВК передала в прокуратуру скарги кандидатів у нардепи про порушення виборчого законодавства

Нагадаємо, вибори народних депутатів відбудуться 28 жовтня 2012 г.