ua en ru

ЦВК скасувала реєстрацію ще 11 кандидатів у нардепи

Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала реєстрацію ще 11 кандидатів у народні депутати України. "За" таке рішення проголосували члени ЦВК на черговому засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

А саме, ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати Олексія Демченка, який балотується від "Всеукраїнської партії трудящих" по мажоритарному округу № 4 (АРК), двох кандидатів по мажоритарному округу № 90 (Київська область) - Вадима Коверди (від Партії регіонів), Наталії Щербак (самовисуванець).

Читайте також: Аржевітін знявся з виборів на користь єдиного кандидата від опозиції Кеменяша

Також ЦВК скасувала реєстрацію Олександра Бортника (самовисуванець) по одномандатному мажоритарному округу № 146 (Полтавська область), Олега Кришталя по мажоритарному округу № 5 (АРК), Петра Хомича (округ № 23), Володимира Смоланки (округ № 68), Миколая Вегеша (округ № 70), Віктора Бойка (округ № 91), Дмитра Комбалова (округ № 144) і Івана Домбровського (від партії "Справедлива Україна", округ № 94).

Рішення про скасування їх реєстрацій було прийнято членами ЦВК на підставі поданих заяв про відмову балотуватися.

Відзначимо, що Володимир Смоланка сьогодні заявив, що знімається з виборчих перегонів на користь Павла Чучки. В свою чергу Микола Вегеш знявся з виборів на користь кандидата від Об'єднаної опозиції Олександра Кеменяша. Відзначимо, Смоланка і Вегаш являються членами партії "Єдиний центр".

Зазначимо, 14 жовтня відбудеться з'їзд "Батьківщини", на якому будуть представлені єдині кандидати по мажоритарці від "Батьківщини" та партії "Удар". Швидше за все, кандидат від партії "Удар" по 70 округу Олександр Кічковський також зніме свою кандидатуру на користь Кеменяша. Тоді в окрузі залишиться три кандидати, а основна боротьба розгорнеться між регіоналом Михайлом Ланьо і Кеменяшем.

Читайте також: Олексій Порошенко офіційно зійшов з передвиборчої дистанції

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.