ua en ru

Яценюк доручив НПУ та "Укравтодору" створити інтерактивну карту доріг України

Яценюк доручив НПУ та "Укравтодору" створити інтерактивну карту доріг України Фото: Арсеній Яценюк

Завдяки карті громадяни зможуть отримувати інформацію про те, на яких дорогах є проблеми з пересуванням

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив керівнику Національної поліції України (НПУ) Хатії Деканоїдзе та голові "Укравтодору" Андрію Батищеву створити інтерактивну карту стану на дорогах по всіх областях України. Про це глава уряду повідомив на засіданні Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

"Прошу зробити інтерактивну карту для того, щоб громадяни могли вільно отримувати доступ до інформації, на яких дорогах яка ситуація. Аби ми поділили на три категорії - червона, оранжева і зелена. Зелена - де можна вільно пересуватися, помаранчева і червона - де є проблеми", - сказав Яценюк.

Він також звернувся до громадян надавати інформацію, "як місцева влада чистить вулиці чи не чистить", та публікувати відповідні фото в соцмережах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні протягом 7-8 січня внаслідок снігопадів, а також через спрацювання систем захисту ліній електропередач знеструмлено 117 населених пунктів в п'яти областях.

В свою чергу в КМДА запевнили, що техніка почистила широкі вулиці та під'їзди до лікарень.